Geen 'schrijf' panne

Hallo thrillerliefhebbers en andere lezers,

Op 26 februari a.s. komt mijn nieuwe thriller uit. De titel is 'Panne' en is het vervolg op mijn eerste thriller Spitsuur'. Dit wordt het derde schrijf- en publicatieavontuur dat ik dankzij, en met Boekscout mag meemaken. (Het tweede was een boekje met twee kinderkerstverhaaltjes met de titel 'Op glad ijs en de straf van Elfriede').

De periode tussen het mailen van het manuscript van 'Panne' naar Boekscout en hun bijzonder positieve reactie hierop, vond ik heel spannend. Het was voor mij toch weer afwachten of 'Panne' net als 'Spitsuur', goed genoeg zou worden bevonden om uit te geven. Gelukkig is dit het geval. Hieronder de beoordeling van Boekscout, die net zo lovend is als die van Spitsuur indertijd.

Beoordeling 'Panne' Wat ik heel vindingrijk vind, is hoe je in dit deel de titel van deel één hebt verwerkt. Daarnaast heb je een beeldende en duidelijke schrijfstijl, je weet bijvoorbeeld de angst die de hoofdpersonen voelen uitstekend op te wekken bij de lezer. De slimheid van Chris zorgt ervoor dat je als lezer ook bang wordt. Door met verschillende perspectieven te werken, krijgt de lezer een goed beeld van de personages en krijg je verschillende kanten van het verhaal mee. Zo ga je als lezer volledig op in het verhaal en weet je eerder wat er is gebeurd dan de politie zelf. Als lezer wil je hierdoor in het verhaal kruipen en graag de politie helpen. Desalniettemin, weet je de lezer totaal te verrassen door Thijs niet Chris, maar zijn broer te laten vermoorden. Bovendien is het heel sterk dat jij ervoor zorgt dat het laatste stuk vragen oproept, zodat je stiekem kan hinten naar een deel drie.

Nu ik het overlees, krijg ik het weer een beetje warm. Hier ben ik niet alleen blij mee, maar ook apetrots op.

Ik hoop dat de mensen die 'Spitsuur' hebben gelezen en het een goed boek vonden, dezelfde ervaring opdoen met 'Panne'. De beoordeling van mijn meelezers over 'Panne', was in ieder geval onverdeeld positief. Het fijne van mijn meelezers was, dat ze ook kritisch durfden te zijn. Dat heeft mij een aantal goede tips en kanttekeningen opgeleverd, waar ik veel aan heb gehad en ook weer veel van heb geleerd.

Nu is het wachten tot 26 februari. In de komende periode zal ik meerdere fragmentjes plaatsen, niet alleen van 'Panne', maar ook van 'Spitsuur'.

IK wil hiermee graag de nieuwsgierigheid opwekken van thrillerlezers en ook andere lezers. Ook van hen die deel één nog niet hebben gelezen. De twee verhalen kunnen weliswaar los van elkaar gelezen worden, maar dat doet naar mijn idee wel afbreuk aan het totale verhaal. Uiteindelijk is het een vervolgverhaal.

Greet Tulp


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Geen 'schrijf' panne

Bijna zover!

Nog maar 12 dagen

datum verschijning 'Panne' vervroegd

Nieuwe onrust in het leven van Karin

Geen 'schrijf' panne