Nieuwe onrust in het leven van Karin

Hallo thrillerliefhebbers en andere lezers

In dit tweede deel van mijn blog, plaats ik een paar fragmenten uit zowel Panne, als Spitsuur. Voor de mensen die Spitsuur hebben gelezen is het bedoeld als opfrissertje en ik hoop uiteraard de nieuwsgierigheid wakker te maken van hen die het nog niet kennen. Panne volgt op Spitsuur, het lijkt me fijner lezen als de belangrijkste karakters bekend zijn en de (nieuwe) lezers weten wat er allemaal voorafgegaan is aan deze nieuwe en ook wel enge gebeurtenissen.

Dit is een fragment uit de proloog van Spitsuur: Nu mijn moment van triomf zo dichtbij is, raast de adrenaline door mijn lijf. Mijn geduld is veel te lang op de proef gesteld, daardoor verloor IK steeds vaker mijn zelfbeheersing. Maar na vanavond heb IK mijn rust terug en vertrek IK voorgoed naar Monaco. IK voel de warme zon, ruik de frisse zoute zeelucht en proef de onovertroffen smaak van mijn zelf gevangen vis. IK kan niet wachten."

Deze regel hoort bij de foto van Panne: IK ben na mijn ontsnapping uitgeweken naar het buitenland. Hier kan ik in alle rust aan mijn plannen werken.

Fragment uit uit begin van het verhaal: Als ik aan hem vraag hoe het gaat in het ziekenhuis, komt er een sombere trek op zijn opgewekte gezicht. 'Er is weer iets niet pluis daar, maar ik kan er niet achter komen wat het is. Ik heb de afgelopen maanden meerdere keren een dubbelganger van Chris van der Velden gezien in het ziekenhuis. Toen ik die man voor de eerste keer zag, dacht ik dat hij het zelf was, zoveel leek hij erop. Ik heb geïnformeerd, Karin, hij zit nog in de nor en is niet ontsnapt,’ zegt hij als hij mijn gealarmeerde blik opvangt. ‘Ik vertrouw het niet. Het lijkt erop dat onze vriend Van der Velden iets aan het regelen is vanuit de gevangenis,’ zeg ik.

Deze ontmoeting met beveiliger Simon, maakt een abrupt einde aan de rust in het leven van Karin. Na de afloop van het het spannende Spitsuur avontuur was ze zich geleidelijk aan weer veilig gaan voelen. Nu vraagt ze zich af of het allemaal weer opnieuw gaat beginnen.

word vervolgd!

Om voor mijn schrijfsels een nog grotere lezersaanhang te krijgen, heb ik een aparte Facebookpagina aangemaakt. De hoofdrol is voor Panne en Spitsuur, maar omdat ik al jaren schrijf en ook veel korte verhalen heb geschreven, ga ik daar de komende tijd ook een aantal van op deze pagina zetten.

De link hiervoor is: https://fb.me/Margaretha1951 De foto's die kan plaatsen voor fragmenten uit Panne en Spitsuur komen ook op Instagram, deze link is: greet_schrijft

Als uitsmijter van deel twee van mijn blog, wil ik graag de aandacht vestigen op een van de korte verhalen die ik heb geschreven, met als titel 'Gered door de boekenheld'. Dit verhaal is opgenomen in een verzamelbundel met de titel 'Dat geloof je niet'. Naast mijn verhaal staan er nog dertien verhalen in van andere schrijvers.

Deze bundel is uitgegeven door uitgeverij Boekscout met op de cover de vermelding 'Veertien fantastische verhalen van veertien schrijvers'. Mochten er leesliefhebbers zijn die van verschillende verhalen houden, dan kan ik deze bundel warm aanbevelen, (ISBN: 978-94-022-4500-4 Greet


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Nieuwe onrust in het leven van Karin

Bijna zover!

Nog maar 12 dagen

datum verschijning 'Panne' vervroegd

Nieuwe onrust in het leven van Karin

Geen 'schrijf' panne