datum verschijning 'Panne' vervroegd

Hallo thrillerliefhebbers en andere lezers,

Om te beginnen wil ik even melden dat de berichten zoals ik die intyp, helaas niet zo gepubliceerd worden. Daar heb ik contact over gehad met Ilse van de afdeling Marketing. Zij heeft dit doorgespeeld aan haar collega's van de Development afdeling. Mijn eerste blog is inmiddels gecorrigeerd, de tweede nog niet. Ik vind het niet prettig lezen, maar kan daar zelf helaas niets aan veranderen, excuses hiervoor. Ik hoop dat ondanks dat probleem dit bericht wel gelezen wordt, want het is heel bijzonder.

Afgelopen vrijdag kreeg ik een mail van Manon en Samira van Support Boekscout dat er een plekje was vrijgekomen in de planning voor 5 februari. Dat betekent dat Panne nu drie weken eerder verschijnt, iets wat ik geweldig vindt. Het komt nu wel heel snel heel dichtbij, daarom nog wat fragmentjes zowel uit 'Spitsuur' als uit 'Panne', in de hoop dat dit naar meer smaakt.

Spitsuur: Snel glipt ze naar binnen door de verborgen deur, die hij haar heeft laten zien toen hun verhouding begon. Hij heeft haar verboden gebruik te maken van de hoofd- en personeelsingang. Deze deur is aan de achterkant en komt uit in de kelder van het ziekenhuis. Het is er donker en stil. Zoals altijd krijgt ze kippenvel. Ze scheldt zichzelf uit voor angsthaas en rent naar de derde etage, waar hij zijn geheime kantoor heeft. Ze sluipt naar de deur, die een stukje openstaat en hoort zijn stem. Hij zit weer eens te bellen. Die gsm zit vastgeplakt aan zijn oor, denkt ze spottend. Ongeduldig wacht ze tot hij is uitgebeld en loopt na een korte klop vastberaden naar binnen. De zelfvoldaanheid op zijn gezicht als hij haar ziet en de gebruikelijke spottende opmerking over haar slavernij, geven haar het laatste zetje. Ze loopt naar hem toe en doet waarvoor ze is gekomen. De uitdrukking op zijn gezicht verandert in angst, als tot hem doordringt wat er gebeurt. Haar gevoel van voldoening duurt kort. Ze hoort hoe de deur achter haar dichtvalt. Als ze verschrikt omkijkt, beseft ze dat mama haar dit keer niet het goede advies heeft gegeven.

Panne: Thijs kijkt voor de zoveelste keer op het reiswekkertje naast zijn bed. Het lijkt of de wijzers niet vooruit te branden zijn. Hij heeft te veel adrenaline in zijn lijf om te kunnen slapen. Nu het bijna zover is, ziet hij op tegen de taak die hij zichzelf heeft opgelegd. Het lukt hem niet om dat van zich af te zetten, dat irriteert hem. De dag die voor hem ligt is lang en inspannend. Hij moet zichzelf goed kunnen concentreren, hij mag geen fouten maken. Het is belangrijk om een paar uur te kunnen slapen, maar dat lukt niet. Automatisch dwalen zijn gedachten af naar zijn lieve en knappe zusje voor wie hij dit gaat doen. Carla had haar minder goede kanten, maar ze was niet zo onaardig en onmogelijk als veel mensen haar vonden. Thijs weet niet waarom ze is vermoord, dat chantageverhaal heeft hij geen moment geloofd. Carla heeft niemand gechanteerd, dat was niets voor haar. Hij vindt het onverdraaglijk dat ze daar publiekelijk van is beschuldigd. Wat haar is aangedaan, schreeuwt om wraak. Dat is het laatste wat hij voor haar kan doen.

Veel leesplezier! Greet


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


datum verschijning 'Panne' vervroegd

Bijna zover!

Nog maar 12 dagen

datum verschijning 'Panne' vervroegd

Nieuwe onrust in het leven van Karin

Geen 'schrijf' panne